Czwartki, od godz. 17.00

Steak Show to propozycja dla wszystkich koneserów steków, którzy cenią sobie najwyższą jakość smaku, przyjazną atmosferę w stylowych wnętrzach i możliwość poznania tajników profesjonalnej sztuki kulinarnej.

Wszystkie steki przygotowywane są przy stoliku gości z elementami flambirowania, zapewniając optymalne wysmażenie mięsa, a czas oczekiwania uprzyjemnią kulinarne ciekawostki z tajemnych receptur Szefa Kuchni.


W Menu 
 

  • Stek z rozbefu wołowego 65zł/ 250g
    Stek z wołowiny charakteryzującej się niezwykle delikatnym i kruchym mięsem, polecany z sosem béarnaise lub pieprzowym. 
     
  • Stek z antrykota wołowego 60zł/ 250g 
  • Stek z antrykota z irlandzkiej wołowiny, polecany dla miłośników przeciwstawnych smaków. Chudy stek „rib eye" z lekko tłustą otoczką, która nadaje mięsu niezwykłą puszystość. Doskonały z sosami béarnaise lub pieprzowym.
     
  • Stek z polędwicy wołowej 95zł/250g
    Stek z polędwicy wołowej najwyższej jakości flambirowany Wiśniówką. Doskonały z sosami béarnaise oraz pieprzowym.
     
  • Stek ze schabu wieprzowego 45zł/ 250g
    Stek ze schabu wieprzowego z kością flambirowany Żubrówką. Doskonale komponuje się z sosem z gąsek zielonych.
     
  • Stek z łososia 40zł/ 200g 
    Steki z ryb dla wszystkich tych, którzy kochają owoce morza. Zdrowe i niezwykle apetyczne. Polecane z sosami holenderskim i virgine.

 

Dodatki wliczone w cenę steku:

  • domowe frytki
  • ryż pilaw
  • bukiet blanszowanych warzyw
  • mix sałat z klasycznymi dodatkami
  • sałata cesarska
  • ziemniaki pieczone

 

Sosy do steków:

  • sos Bearnaise
  • sos z gąsek zielonych
  • sos pieprzowy
  • sos virgine
  • sos holenderski
  • sos czosnkowy
  • sos demi-glace

 

Zapraszamy od 1 września!

© 2013 Pasjami Restauracja autorska | Hotel Rezydent

realizacja: Nabucco