W ten wyjątkowy wieczór zaprosimy Państwa do inspirującej podróży w czasie, kiedy to noce w Sopocie rozbrzmiewały muzyką stylowych lat 30 -tych, roztańczonych lat 60-tych  i niezapomnianych hitów lat 70/80. W połączeniu ze smakami czasów minionych i obecnych to sylwestrowa mieszanka gwarantująca wyśmienitą zabawę do białego rana…

 

W ofercie:


◾Wykwintna kolacja serwowana
◾Bufet od godz. 22.00
◾Open bar alkoholi i  napoi
◾Oprawa muzyczna - DJ

Cena: 500 zł / osoba

 

Menu

 

Przystawka:

Carpaccio cielęce podane z pieczonymi kasztanami, dressingiem chrzanowym i olejem z dzikiej róży

Zupa:

Aksamitny krem z palonej brukwi i gruszek z olejem z czarnuszki

Danie główne:

Polik wołowy podany na purée z pieczonego kalafiora ze smażoną brukselką, pastą z czerwonych owoców i sosem demi-glace.
Lub
Stek z łososia podany z tartą porowo-ziemniaczaną, burakami w miodzie gryczanym i sosem beurre blanc.

Deser:

Tort Sachera podany z konfiturą z moreli, pudrem z czekolady, coulis z malin i kruszonką maślaną.

 

OPEN BAR:

Wino białe i czerwone * Wódka * Piwo * Whisky * Gin * Martini * Napoje bezalkoholowe i gorące

*************
Kieliszek wina musującego Cava o północy

 


Bufet od godz. 22.00:

Przekąski:

Plastry marynowanej wołowiny z piklowanymi burakami, kozim serem i prażonymi orzechami
Schab cielęcy nadziewany wędzoną śliwką z sosem musztardowym
Konfitowany boczek wieprzowy aromatyzowany miodem i goździkami podany z kwaśną żurawiną
Plastry dzikiego łososia marynowanego w rumie i kruszonym jałowcu
Śledź holenderski marynowany w wiśniach i śliwowicy podany z kwaśną śmietaną i koprem
Sałatka z czarnej rzepy,  rzodkiewki, daktyli i orzechów laskowych z dressingiem miodowo-pomarańczowym
Sałatka z rwaną wieprzowiną, burakami, suszoną morelą i granatem podana z olejem lnianym i serem gorgonzola.


Dania gorące:

Polędwica z dorsza podana z sosem kurkowym i siekanym szczypiorkiem
Sztufada wołowa nadziewana czosnkiem i wędzoną słoniną podana z sosem pieczeniowym
Eskalopki cielęce duszone w sosie śmietanowo-musztardowym
Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i oliwą truflową
Grillowana polenta kukurydziana z palonym masłem i parmezanem
Ratatouille warzywne z malinowymi pomidorami i tymiankiem cytrynowym


Desery:

Strudel z szarej renety  z gotowanymi rodzynkami w czerwonym winie i orzechami macadamia
Czekoladowiec z kremem mascarpone, chałwą i pistacjami
Tort bezowy z kremem kawowym i toffi
Mus z białej czekolady z imbirowym ciastkiem

 

 

Rezerwacja: tel. 58 55 55 904 / 845, restauracja@hotelrezydent.com.pl

© 2018 Pasjami Restauracja autorska | Hotel Rezydent | Polityka prywatności

realizacja: Nabucco