Od klimatycznej Kuby po tętniącą Ibizę, od gorącej Majorki po romantyczne Cyklady .... w tę wyjątkową noc odwiedzimy muzycznie najgorętsze i najbardziej roztańczone wyspy, wykwintne menu przyprawimy szczyptą egzotyki, a wszystko to w eleganckim stylu restauracji ,,Pasjami...”

 

W ofercie:


◾Wykwintna kolacja serwowana
◾Bufet od godz. 22.00
◾Open bar alkoholi i  napoi
◾Oprawa muzyczna - DJ

Cena: 500 zł / osoba

 

Menu

 

Przystawka:

Sałatka z pieczonych krewetek podana z palonymi pomidorami i karmelizowanym ananasem

Danie główne:

Stek z tuńczyka podany na espumie  z batata z pieczonym topinamburem, sałatką ze szpinaku i sosem limonkowym
Lub
Rostbef wołowy podany na smażonym makaronie z krewetkami i warzywami  z ostrym sosem chili i czarnym sezamem

Deser:

Mus z mango na migdałowym biszkopcie podany z opalaną bezą i pastą z czerwonych owoców

OPEN BAR:

Wino białe i czerwone * Wódka * Piwo * Whisky * Gin * Martini * Napoje bezalkoholowe i gorące

*************
Kieliszek wina musującego Cava o północy

 


Bufet od godz. 22.00:

Przekąski:

Opiekana  tortilla z wędzoną rybą i ziołowym hummusem
Tatar z tuńczyka z ogórkiem, marynowaną rzodkiewką, szczypiorkiem i tabasco
Smażone kalmary w cieście z sosem chili-majo
Sałatka z makaronu ryżowego z rwaną wołowiną, warzywami smażonymi, sosem cytrynowym i prażonym sezamem
„Tapas” – suszone wędliny, kiełbaski chorizo, Bresola, marynowane oliwki, sery oraz domowa focaccia z rozmarynem
Sałatka z czerwonej fasoli z wołowiną w sosie sojowym, prażoną kukurydzą i chrupiącą rukolą
Sałatka z komosy ryżowej z figami i serem pleśniowym


Dania gorące:

Mini-steki z łososia na kapuście pak-choy z sosem rakowym
Duszone mule w sosie śmietanowym z liśćmi limonki i świeżą kolendrą
Żółte curry z kurczaka  na mleku kokosowym z trawą cytrynową, smażonymi warzywami i melonem
Długo pieczony mostek wołowy w Jamajskiej marynacie „Jerk” z ostrym sosem BBQ
Smażony dziki ryż w warzywami i czarnym sezamem
Pieczone bataty z czosnkiem i czekoladową miętą 
Grillowane bakłażany z pastą pomidorową z cynamonem i chili


Desery:

Pudding z szałwii hiszpańskiej na mleku kokosowym z musem z pieczonego avocado
Bananowy krem brulle z pudrem z chili
Ciasto czekoladowe z kokosem, kremem nugatowym, toffi i orzeszkami ziemnymi
Baklava na miodzie z pistacjami

 

 

Rezerwacja: tel. 58 55 55 904 / 845, restauracja@hotelrezydent.com.pl

© 2013 Pasjami Restauracja autorska | Hotel Rezydent

realizacja: Nabucco