Polskie smaki w Restauracji „Pasjami…”
Przekąski
Dymiony tatar wołowy z musztardą francuską, siekanymi dodatkami i jajkiem przepiórczym
39 PLN
Zupy
Żur na domowym zakwasie z białą kiełbasą i gotowanym jajkiem
22 PLN
Dania główne
Mięsa
Pierś kacza sosu-vide podana z karmelizowanym kalafiorem, smażoną cykorią i sosem z czerwonej porzeczki
59 PLN
Desery
Karmelizowany rabarbar pod maślaną kruszonką z lodami pistacjowymi
23 PLN
Przekąski
Mieszane sałaty z piklowanym burakiem, smażonym kozim serem i lekkim dressingiem miodowym
28 PLN
Gnocchi truflowe w emulsji maślanej z jajkiem sadzonym i kruszonym parmezanem
22 PLN
Krewetki w sosie maślanym z siekanym chili i natką pietruszki
39 PLN
Dania główne
Ryby
Filet z łososia podany z puree ziemniaczano-chrzanowym, młodą fasolą szparagową i młodym szpinakiem
52 PLN
Mięsa
Stek z polędwicy wołowej podany z chrupiącymi frytkami, mieszanymi sałatami i sosem pieprzowym
98 PLN
Pierś z kurczaka podana z maślanym puree ziemniaczanym, smażonymi boczniakami, szalotką i sosem demi-glace
36 PLN
Zupy
Krem z młodego selera i pieczonych gruszek z oliwą ziołową i prażonymi pestkami dyni
19 PLN
Desery
Fondant czekoladowy podany z lodami waniliowymi i sosem malinowym
25 PLN